Byt luddiga regler mot enkla förbud

"Skör pensionÀr" tycker att alla borde följa myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid.

"Skör pensionÀr" tycker att alla borde följa myndigheternas rekommendationer för att minska smittspridningen av covid.

Foto: Johan Nilsson/TT

InsÀndare2022-01-13 07:00
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Nu har det snart gÄtt tvÄ Är sen det lilla coronaviruset kom till vÀrlden. Mycket har hÀnt inom sjukvÄrden och lÀkemedelsindustrin, men lite i övrigt. I början var de flesta rÀdda, och följde myndigheternas flata rekommendationer. Vi pensionÀrer isolerades frÄn slÀkt och vÀnner. Vi skulle inte ens handla sjÀlva.

PÄ Àldreboendet dog gamla och sjuka pga att personal och anhöriga smittade dem. Myndigheterna fattade inte att besöksförbud behövdes direkt. Personalen borde ha utbildats och arbetssÀtt Àndrats.

Rekommendationerna fungerar inte ens pÄ vÄra sjukhus. Alla patienter som lÀggs in testas för covid, men sen kan ovaccinerad personal och besökare vandra ut och in. Vad Àr det för logik i det? Sjukhusen borde redan frÄn början infört krav pÄ munskydd sÄ fort man sÀtter sin fot innanför sjukhusdörrarna. Detsamma gÀller i affÀrer, kollektivtrafiken osv.

Nu har vi en enorm smittspridning pga alla rekommendationer som folk inte bryr sig om. Luddiga regler som ingen orkar följa, istÀllet för enkla förbud. Dom som drabbas i slutÀnden Àr de sköra sjuka och en slutkörd sjukvÄrdspersonal.