"Många ser fram emot att Max ska öppna"

Exakt 50 personer kommer att finnas på lönelistan när Max hamburgare öppnar sin restaurang i Biskopskvarn den 30 oktober.

Ewelina Pettersson blir den första restaurangchefen för Max hamburgare i Strängnäs. Invigningen sker den 30 oktober.

Ewelina Pettersson blir den första restaurangchefen för Max hamburgare i Strängnäs. Invigningen sker den 30 oktober.

Foto: Lars Kilström

Strängnäs kommun2019-10-14 20:32

– Jag är supertaggad, lovar Ewelina Pettersson, 25-årig restaurangchef som officiellt byter arbetsplats nästa vecka.

– Ända sedan 2012 har jag jobbat i den här kedjan. Nu närmast kommer jag från Max i Tuna park, berättar Ewelina Pettersson.

Hon är från Köping och bor i Eskilstuna men en flytt till Strängnäs finns i tankarna.

– Fast jag vet ingenting om staden, förutom Strängnäs marknad.

Sista tiden har hon kombinerat sitt chefsjobb i Eskilstuna med att anställa personal till Biskopskvarn.

Med chefen inkluderad blir det 50 personer som ska jobba för Max i Strängnäs.

–  Vi kan säga att merparten är 18–27 år. Fem av dem jobbar 35 timmar i veckan, fyra 30 timmar i veckan och så blir det jag på heltid.

Ewelina Pettersson konstaterar att det bara är personer från Strängnästrakten som anställts.

– Det här är ett perfekt helgjobb för folk som fortfarande går i skolan.

Hur blir det att vara granne med en konkurrent som Mcdonalds?

–  Jag är säker på att det finns plats för båda och även andra näringsställen. Läget vid E 20 är fantastiskt, så jag räknar med att många trafikanter ska stanna till här för att äta.

Kommer vanliga Strängnäsbor att hitta hit också?

– Absolut. Jag vet att många ser fram emot att vi ska öppna här.

Just nu är det fortfarande byggarbetsplats inne i restaurangen men Ewelina Pettersson är ändå säker på att allt ska vara färdigt den 30 oktober.

– Nästa vecka börjar råvarorna att anlända.

Invändigt finns ett 90-tal sittplatser. Men precis som konkurrenten nästgårds satsar Max på möjligheten att kunderna ska kunna avnjuta sina mål utomhus. Därtill finns det en drive-thru.

– Den blir säkert populär med tanke på hur vi ligger, många stannar till i Biskopskvarn för att hämta mat, funderar Ewelina Pettersson.

Berätta lite om Max satsning på miljön!

– Vår meny är klimatpositiv vilket innebär att vi kompenserar för 110% av våra utsläpp. Förutom att kompensera för våra utsläpp så jobbar vi ständigt för att minska våra utsläpp – bland annat genom att erbjuda fler gröna alternativ. Målet om att varannan såld måltid ska vara icke-rött kött ligger i fokus när vi utvecklar menyn. 

Vad ska bli roligast med att jobba här?

– Att följa mina anställdas utveckling, och se hur duktiga vi kommer att bli.

Hur är du som chef?

– Jag vill att folk ska trivas och må bra på jobbet. Jag är nog hård men rättvis.

Max hamburgare har cirka 125 restauranger i Sverige.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!