Utvisningarna fällde Torshälla

Det började i dur men slutade i moll. Torshälla föll under lördagen mot Mora med klara 3–7 hemma i Stiga Sports Arena.

Isac Hammarberg och hans Torshälla fick ingen rolig lördag mot Mora.

Innebandy2019-11-16 17:27

Matchen fick en böljande inledning med en del halvchanser åt båda håll. Närmast under första kvarten kom dock gästerna men Torshällakeepern David Porkka stod för ett flertal fina insatser i hemmakassen.

När publiken i Stiga Sports Arena började göra sig redo för periodpaus slog så hemmalaget till. Andreas Wisén fick bollen, vek in framför Moramålvakten och tryckte in ledningsmålet med bara en minut kvar av första.

– Vi stod upp bra i spel fem mot fem. Mora är ju nykomlingar från Allsvenskan och har dessutom ett par spelare som spelat i Elitserien. Med tanke på det var det riktigt bra, säger målskytten Wisén.

Men en kalldusch väntade hemalaget i början av andra. Efter bara 53 sekunder var det kvitterat efter att Mora fullkomligt rivstartat perioden. Gästerna fortsatte trycka på och när Torshälla åkte på en utvisning efter tio minuter kunde inte ens Porkka i målet stoppa Mora från att ta ledningen.

Andreas Wisén snappade upp en målvaktsretur och kvitterade strax därefter, men när Torshälla åter åkte på en utvisning var det snabbt Moraledning igen. Inför slutperioden var det bortaledning 4–2.

Väl där var det hemmalaget som började bäst och reducerade snabbt genom 16-årige Hugo Olsson. Hemmalaget tryckte på för mer men istället kunde Mora kontra in 3–5 och luften gick ur hemmalaget. Matchen slutade 3–7.

– Vi drog på oss alldeles för många utvisningar, det var där vi förlorade matchen. Vi har ett ungt och ganska oerfaret lag och kommer att få kriga i botten. Men vi ska se till att hänga kvar, avslutar Wisén.

Torshällamålvakten David Porkka höll vid flera tillfällen hemmalaget kvar i matchen.