Nytt bottennapp mot nykomling

Poäng och imponerande spel mot Malmö i lördags. Under torsdagen var det som bortblåst när ännu en nykomling stal samtliga poäng i Stiga Sports Arena.

Under torsdagskvällen blev det ytterliggare en Guifförlust mot en nykomling när Helsingborg segrade med 32-24.

Handboll2019-11-07 21:18

Bottenmöte utspelade sig i Handbollsligan under torsdagskvällen. Nykomlingen Helsingborg, med de båda ex-Guifarna Emil Andersson och Emil Hansson i laget, var sugna att sänka sitt gamla lag i Stiga Sports Arena.

Guif har hittills i år haft svårt med nykomlingarna och inkasserat förluster mot både Varberg och Hallby och det började även illa mot Skånelaget. Trots bland annat en straff var hemmalaget mållöst efter fem minuter samtidigt som Helsingborg mäktat med fyra framåt.

– Vi tappade matchen lite redan där, vi var inte med alls första kvarten. De kontrade på oss, något som vi sagt inför matchen att vi skulle göra men inte gjorde, säger Guifkeepern Herdeiro Lucau.

Guif kom ikapp till 6–7 men när gästerna åter ryckte ifrån tog tränaren Zoran Roganovic timeout. Det gav en blandad effekt och Guif hade känning, 12–14, i paus.

En mardrömsöppning väntade dock Eskilstunalaget i den andra halvleken. Tio minuter in hade Helsingborg dragit ifrån till 14–19. Som snabbt blev 15–22 och monumental uppförsbacke.

– De var bättre över hela banan och förde hela matchen, säger Lucau besviket.

Men de 1417 åskådarna i Stiga skulle få se en uppryckning. Med fem raka mål hade Guif åter känning efter fina avslut och stabila räddningar från Lucau.Men närmare än 22–24 kom laget aldrig och efter en stark Helsingborgsforcering skrevs slutresultatet till 24–32.

– Vi kom inte upp nivå samtidigt som de ville mer. Då slutar det såhär, suckar Lucau efter slutsignalen och fortsätter:

– Vi tror att vi är bättre än vad vi är just nu. Det funkar inte att göra en bra match mot Malmö och sen ställa ut skorna mot Helsingborg och tro att allt ska lösa sig. Vi måste höja oss ordentligt.

En som var betydligt gladare efteråt var Helsingborgs Eskilstunason Emil Andersson.

– De här poängen behövde vi verkligen, konstaterar niometersspelaren.

Hur var det att vara tillbaka på planen i Stiga?

– Speciellt såklart. Jag är ju i princip född in i Guif så det känns lite annorlunda helt klart. Men när matchen väl är igång så kör man bara.

Emil själv noterades bara för ett mål men var ytterst delaktig, framför allt i den andra halvleken, med ett par fina assist.

– Nyckeln ikväll var vårt försvarsspel tillsammans med Micke (Michael Andersson). Tack vare det kunde vi kontra och få ett par enkla mål. Jag tycker också vi lyckades luckra upp deras offensiva försvar på ett bra sätt.

I och med förlusten har Guif nu förlorat mot samtliga nykomlingarna (Hallby, Varberg och Helsingborg) i årets Handbollsliga.

Herdeiro Lucau var rejält besviken efter förlusten.