Ny hemmamedalj för ESK – Kling slog till igen

Under lördagskvällen blev det nytt medaljjubel för Eskilstuna Simklubb. Jonathan Kling slog till med sin andra medalj under årets SM när han knep bronset på 50 meter frisim.

Eskilstuna Simklubbs Jonathan Kling tog sin andra medalj under årets sim-SM. 26-åringen knep bronset på 50 meter frisim.

Eskilstuna Simklubbs Jonathan Kling tog sin andra medalj under årets sim-SM. 26-åringen knep bronset på 50 meter frisim.

Foto: Jon Alexandersson

Simning2019-11-16 19:39

Under öppningsdagen i onsdags inledde 26-årige Jonathan Kling med ett fint brons på 50 meter fjäril. På 100 meter i samma disciplin var han endast fyra hundradelar från en ny medalj. Under lördagskvällens finalsimning slog han dock till igen med en ny medalj när han knep bronset på 50 meter fritt. 

– Det var ganska stökigt för min del ikväll och under hela dagen egentligen. I kvalsimningen i morse kändes det som om jag hade huvudet kvar på kudden, säger Kling och fortsätter:

– Ingen av mina simningar kändes perfekta, varken kvalet eller finalen. Det blev för mycket aggressivitet i simningen och det var inte mycket som stämde. Men det var bara att borra ner huvudet och köra på.

Måste ändå kännas bra att nå fram till ett brons trots att inte allt stämde?

– Ja, såklart. Det gäller att kunna släppa negativa tankar och bara köra. Speciellt om man ska simma stora internationella tävlingar är det ett måste att lära sig det. 

Kling, som anslöt till Eskilstunaklubben strax innan SM, är nöjd med sitt klubbval.

– Att få simma ett hemma-SM är det inte alla som får göra, så det är en väldigt häftig upplevelse. Under mina första lopp har jag varit inne i min bubbla och inte reflekterat så mycket över det. Men ikväll (lördag) försökte jag verkligen lyfta huvudet och ta in alltihop. Det är riktigt häftigt. 

Under söndagen kommer ny chans till medalj för 26-åringen då 100 meter frisim står på schemat. 

– Jag ska försöka göra en bra tid så får vi se hur långt det räcker. Jag hoppas kunna skrälla, avslutar Kling leendes. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!