Norsk vänsterfot stärker Uniteds försvar

Hon blev Uniteds andra nyförvärv inför 2020. Norskan Elise Stenevik gjorde under onsdagen sitt första träningspass på Tunavallen med nya klubben. "Finns en väldigt bra energi i laget".

Elise Stenevik beskriver sig själv som en teknisk mittback med en känslig vänsterfot.

Elise Stenevik beskriver sig själv som en teknisk mittback med en känslig vänsterfot.

Foto: Jon Alexandersson

Fotboll2020-01-16 06:30

20-åriga Elise har tidigare i karriären spelat både inner- och yttermittfältare. På senare år blev det en ytterbacksposition och nu har hon anslutit till Eskilstuna United som mittback. I första hand. 

– Jag har erfarenhet av andra positioner men det är som mittback jag känner mig som mest trygg. Under mina tidigare år spelade jag mycket offensivt vilket har gett mig en bra teknik, säger Stenevik. 

Hon kommer senast från spel i den norska högstaligan (Toppserien) där hon hållit till under fyra säsonger. Hon stod länge och vägde huruvida en flytt skulle bli av eller inte men till slut föll valet ändå på United. 

– Det stod mellan att spela kvar i Arna-Björnar (hennes norska klubb) eller flytta till Eskilstuna. Rent socialt hade jag valt att stanna men ur ett sportsligt alternativ var United det enda rätta. Jag kände mig redo för nästa steg. 

Under onsdagen var det dags för norskans första fotbollspass med nya klubben och stämningen var på topp.

– Alla är jättetrevliga och det är en härlig energi i laget. Här kommer jag säkert att trivas. 

Tanken var att Elise, parallellt med fotbollen, skulle inleda sina läkarstudier under våren. Men det läggs på is, åtminstone för tillfället. 

– Jag kände att det skulle bli alldeles för mycket stress att hinna med, jag skulle varit tvungen åka hem till obligatoriska delar i skolan. Så det blir en paus från skolan, just nu är fotbollen nummer ett för mig. 

Vad kan du bidra med på planen?

– Som sagt har jag en bra teknik. Men även en bra vänsterfot som jag ska försöka utnyttja på bästa sätt. Sedan är jag också en pådrivare på planen, snackar mycket och pushar mina lagkamrater. 

Hon anländer till ett lag som efter en succéartad höstsäsong i fjol slutade fyra i Damallsvenskan. Och Elise ser United som en fortsatt toppkandidat. 

– Det känns som, och utifrån det jag har hört, att vi ska vara med i toppen i år, helt klart. Guldet kan bli svårt eftersom Rosengård fortfarande är väldigt bra. Men vi har höga ambitioner, säger 20-åringen som börjar få allt bättre koll på den svenska ligan. 

– Innan jag skrev på visste jag inte mycket om de andra lagen. Men jag har läst på och kollat runt och fått mig en ganska klar bild över hur et ser ut. Jag anser att det är ett steg upp från den norska ligan så det blir en härlig utmaning. 

Stämningen var på topp när Elise (till vänster) gjorde sin första träning med sina nya lagkamrater.
Stämningen var på topp när Elise (till vänster) gjorde sin första träning med sina nya lagkamrater.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!