Matilda Plan skrev under onsdagen på ett nytt kontrakt med Eskilstuna United. Det gäller för säsongerna 2020 och 2021.

21-åringen gör sin tredje säsong i Damallsvenskan och står bokförd för 42 matcher och två mål. I år har hon också debuterat i det svenska U23-landslaget där hon gjort det bra.

– Jag trivs bra i Eskilstuna United. Det var därmed självklart att förlänga. Vi har en bra träningsmiljö och jag gillar verkligen att spela på Tunavallen. Jag ser fram emot att ta nästa steg i min utveckling tillsammans med laget, säger Plan i ett pressmeddelande.

I och med påskriften har United fått behålla två av sina allra största talanger och viktiga kuggar i lagbygget för den kommande säsongen.

–  En viktig pusselbit är på plats i vårt arbete att bygga en stark trupp. Matilda har egenskaper som kommer att vara viktiga för oss både på plan och utanför. Hon har hunnit samla på sig en hel del erfarenhet trots en relativt ung ålder. Jag ser stora möjligheter till en fortsatt stark utveckling, säger tränaren Magnus "Munken" Karlsson.

Matilda Plan är inte bara en stor talang inom fotboll. Som bekant är hon även elitspelare i bandy där Matilda lirar för Västerås SK och finns med i det svenska landslaget.