2019 var, som bekant, ett riktigt succéår för stjärnstoet. Från trav till monté och redan i det första montéloppet utomlands blev det seger för Lotta Nyströms-tränade Ladyofthelake på franska Pontchateau.

När "damen", som nu håller till 20 mil norr om Bordeaux hos proffstränaren Evelina Månsson, gör sin första start för året handlar det åter om trav på Frankrikes huvudbana – självaste Vincennes. Dessutom med Lottas sambo och kusken Pierre Nyström i sulkyn. 

– Ja, "Lady" ska tävla på torsdag runt lunchtid. Loppet är 2 100 meter så det är inget långlopp men det kommer säkert att gå bra för henne. Allt hänger mycket på hur Evelina har tränat "Lady" den senaste tiden, säger Lotta Nyström och fortsätter:

– Anledningen att det blir ett travlopp är mest bara för att Pierre ska åka ner till Frankrike och stämma av så att allt är bra med hästen inför kommande montélopp.

Ladyofthelake, som bland annat vann titeln Årets häst och Årets bragd under Sundbyholmstravets årliga travgala, är anmäld till tre olika montélopp. Datumen 25, 26 och 29 januari är inbokade men än så länge är det oklart vilket lopp det blir.

Under 2019 sprang hästen in 913 959 kronor varav drygt 680 000 av dem tjänades in i monté där Anna Erixon satt på sadeln. Hittills har "Lady" sprungit in 1,9 miljoner kronor under sin karriär.