David Björkryd har uppmärksammats många gånger tidigare, senast för några dagar sedan då filmklippet på hans sanslösa bollduell med Halmstads Emil Johansson i Ängby International spridits över världen.  Nu ställer sig storsjärnorna i rad för att hylla prestationen.

– En otrolig boll av två fina talanger, säger ikonen Jan-Ove "J-O" Waldner till Solidsport.

– En av de bästa bollarna som kommer spelas i år, den har allt. En helt fantastisk vilja och vilken uppvisning i känsla från båda spelarna. Mäkta imponerande, säger världsnian Mattias Falck som i våras tog ett sensationellt VM-silver.

Artikelbild

| J-O Waldner hyllar bollduellen mellan David Björkryd och Emil Johansson.

– Den är verkligen helt sjuk! Två talanger med otroligt mycket bollkänsla. En av de bästa bollarna jag sett, säger den nya svenska stjärnan och SM-guldmedaljören Truls Möregårdh.

Nu har Eskilstunaborna chansen att få se David spela på hemmaplan vilket inte händer särskilt ofta.

Under lördagseftermiddagen finns  13-åringen med i den 50 man starka herrsingelklassen i DM och lär bjuda på flera fina bolldueller även om David inte är favorit bland de betydligt äldre motståndarna. Under helgen ställer Björkryd även upp i "sin" klass, pojkar 14, där han är storfavorit. I P17 och P20 är David också guldkandidat tillsammans med Charlie Carlsson. 

– Sedan hoppas och tror vi att Selma Zetterling vinner damsingeln, säger Eskilstunatränaren Martin Björkryd.

Artikelbild

| J-O Waldner hyllar bollduellen mellan David Björkryd och Emil Johansson.

Bland de sörmländska spelarna är intresset stort för att delta i DM, som avgörs i Stiga Sports Arena. 

– Vi har störst antal startande i Sverige, säger Martin Björkryd.