Guldhjälten Aspgren har gjort sitt val

Efter tre raka guld med Smederna har Pontus Aspgren bestämt sig. Han stannar i mästarklubben och är med på jakten mot ett fjärde.

Pontus Aspgren har vunnit tre raka SM-guld med Smederna.

Pontus Aspgren har vunnit tre raka SM-guld med Smederna.

Foto: Anders Nilsson

Sport2019-10-14 17:57

En stor och viktig pusselbit är på plats i Smedernas nya lagbygge. Pontus Aspgren har, trots anbud från flera andra klubbar, bestämt sig för att köra vidare i speedwayklubben från Eskilstuna.

– Det känns väldigt bra och viktigt att Pontus väljer att stanna. Han har varit här tre år och går in på sin fjärde säsong med oss. Det är riktigt roligt. Han visade inte minst i finalerna sin klass när han i princip blev inkallad fem i sju. Först kraschade han, reste sig och vann två heat på raken. Även i Målilla gjorde han det bra och Pontus var en starkt bidragande anledning till att vi vann igen,  säger assisterande lagledaren Jimmy Jansson och fortsätter:

– I princip tar Pontus Fredriks (Lindgren som lämnar efter två år) plats som förste svensk i truppen. Vi har gjort en gemensam plan med Pontus för nästa år.

Aspgren var nöjd när kontraktet var påskrivet.

– Jag är mycket glad över att förlänga mitt kontrakt med Smederna och 2020 göra min fjärde säsong på raken i smedvästen. Valet var faktiskt inte givet med tanke på min situation i slutet av denna säsong men efter några mycket givande möten med styrelse och lagledning så blev valet ganska enkelt, säger Aspgren i ett pressmeddelande.

­– Med tre raka SM-guld i bagaget och med vår fantastiska publik och funktionärer ser jag verkligen fram emot nästa säsong och jakten på ett nytt guld. Jag hoppas och siktar på att ta ett kliv till och bli en nyckelförare för Smederna och att få stå på Fristadstorget i Eskilstuna med pokalen i händerna för fjärde året på raken.

Därmed är två förare klara hittills. Förutom Aspgren har ju den ryske kometen Gleb Chugunov kontrakt sedan tidigare.

– Det är ingen annan som visat att de inte vill vara kvar, sedan ska vi komma överens med alla. 

När presenterat ni nästa klara förare?

– Förhoppningsvis rasslar det på den här veckan, säger Jimmy Jansson.

Hur blir det för egen del. Stannar du?

– Det vet jag inte ännu. Först och främst ska vi få klart med Jerker (lagledare Eriksson). Han är nog den absolut bästa matchlagledare jag sett. Han är fruktansvärt målmedveten och ställer otroligt höga krav på sin omgivning. Om Jerker blir klar får vi se vad han vill, säger Jimmy.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om