Dags för premiär i Futsalligan

Under helgen drar Futsalligan igång och numera finns två lokala lag med. Ett av dem väntar storpublik i hemmapremiären.

Adnan Cirak och hans Strängnäs Futsal premiärspelar mot Örebro Futsalclub på bortaplan under söndagen.

Adnan Cirak och hans Strängnäs Futsal premiärspelar mot Örebro Futsalclub på bortaplan under söndagen.

Foto: Arkvibild

Futsal2019-10-12 08:30

Strängnäs Futsal, som gör sin andra säsong i Futsalligan, lyckades undvika nedflyttningsstrecket förra året med två ynka poäng. Under årets säsong får de sällskap av ytterligare ett lokalt lag. För lite västerut i Sörmland gör AFC Eskilstuna debut i högsta serien och har inför premiären mot Skoftebyn sålt över 800 biljetter till söndagens match i Stiga Sports Arena.

Men det blir utan den rutinerade Superettanspelaren Stefan Ilic. 

27-åringen, som bland annat spelat för både Gais och Syrianska, ryckte under säsongen in som assisterande tränare för IFK Eskilstuna och hjälpte laget att säkra avancemanget till division 2.

– Att jag är med i futsalpremiären är helt uteslutet. Det har varit så mycket med IFK nu efter säsongen så det har varit fullt fokus på det, vilket jag även har meddelat AFC, säger Ilic.

Hans klubbkompis i IFK Eskilstuna Adnan Cirak spelar som bekant med Strängnäs Futsal. När förra årets serie räknades samman hade Strängnäs gjort flest mål i hela Futsalligan med 125 mål men hade också släppt in näst mest mål i serien, 142. 

Under söndagen möter de Örebro Futsal på bortaplan. 

– Jag tror vi har bättre chanser i år och har stora möjligheter att ta oss till slutspel, vilket också är målet. Göteborg är annars det laget som sticker ut mest i år. De har fått många från Uddevalla men även Örebrolagen och Hammarby kommer att vara med i toppen, säger Adnan Cirak.

Något att skriva upp i almanackan är tisdagen den 26 november då det är derby i Stiga Sports Arena.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!