Chans att Persson gör comeback

I nästan ett år har Guifs Erik Persson stått vid sidan om planen. Men nu är comebacken nära. "Jag hoppas kunna spela lite på söndag", säger högernian.

Högernian Erik Persson är aktuell för comeback när Guif möter Skövde hemma på söndag.

Högernian Erik Persson är aktuell för comeback när Guif möter Skövde hemma på söndag.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-11-16 07:28

Det var i början av december förra året som olyckan var framme.

Erik Persson skadade ena knät under en match med GP och därmed tog säsongen hastigt och mindre lustigt slut.

Sedan dess har hårdskjutande Persson fått ägna sig åt rehab. Sedan några veckor tillbaka har dock Erik kunnat delta fullt ut på träningarna.

– Min förhoppning är att jag kan använda Erik åtminstone lite grann på söndag mot Skövde om det medicinska teamet säger okej, berättar tränaren Zoran Roganovic.

För Persson är förstås detta goda nyheter.

– Jag är oerhört sugen på att få spela igen. Det är jättejobbigt att inte kunnat vara med på länge, säger Erik.

Hur känns ditt knä nu?

– Bra, men om jag varit stillasittande en stund kan det vara lite stelt och det tar längre tid när jag ska värma upp. Men det är inga problem egentligen.

Tidigare i höstas slog Guif Skövde i Stiga Sports Arena. På söndag hoppas klubben på att göra om bedriften. Och guifarna är minst sagt revanschsugna efter den svaga insatsen senast mot Helsingborg då det blev storförlust.

– Vi har tittat mycket på varför det blivit som det blivit flera gånger mot på papperet lite sämre motstånd. Det gäller att vi hela tiden vågar trycka i försvarsspelet så vi får med oss lite kontringar. Mot OV hade vi ingenting sådant och då går det inte, säger Zoran Roganovic.

Matchen mot Skövde drar igång på söndag kväll klockan 17.30. Som vanligt kan du förstås följa den på ekuriren.se via vår livechat.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!