Avslöjar: Guif testar landslagsmålvakt

Guif sladdar i Handbollsligan. Nu testar Eskilstunaklubben montenegrinske målvakten Nikola Matovic, 21. "Han har varit med på några landslagssamlingar med Montenegro", säger tränaren Zoran Roganovic.

Zoran Roganovics Guif testar under veckoslutet montenegrinske landslagsmålvakten Nikola Matovic.

Zoran Roganovics Guif testar under veckoslutet montenegrinske landslagsmålvakten Nikola Matovic.

Foto: Anders Nilsson

Handboll2019-12-06 06:38

Eskilstuna Guif har haft en tuff första halva av Handbollsligasäsongen och ligger tolva med bara tre segrar efter 14 matcher.

Och nu letar klubben efter förstärkningar.

Tidningen kan avslöja att Eskilstunaklubben testat montenegrinske landslagsmålvakten Nikola Matovic, 21, under onsdag och torsdag.

– Det stämmer. Det är en kille som tränat med oss i två dagar och vi ville testa honom. Han ska även följa matchen mot Sävehof, säger Guiftränaren Zoran Roganovic.

Är ni intresserade?

– Vi får se. Vi är inte överens om något kontrakt eller så, utan han fick tillåtelse av sin klubb att komma hit och träna med oss och sedan får vi se om det blir något spel med oss.

Målvakten har ett förflutet i montenegrinska HC Lovcen (samma klubb som Vasilije Kaludjerovic tidigare representerat), men värvades inför den här säsongen till serbiska RK Zeleznicar.

Där har han dock fått ont om speltid och söker nu en ny utmaning.

– Det är en ung och talangfull målvakt som vill utvecklas och har varit med på några landslagssamlingar med Montenegro. Om vi kommer överens om något så är det som ett komplement till (Herdeiro) Lucau, säger Roganovic.

Söker ni efter fler förstärkningar?

– Ja, det känns som att vi måste bli lite starkare överlag och nu i det här skedet var Nikola den enda spelaren som vi kunde hitta. Men det finns även andra positioner som vi måste förbättra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!