AFC-sviten bruten – föll i BorĂ„s

Det blev ingen sjĂ€tte rak seger för AFC Eskilstuna i Futsalligan. Under lördagen föll laget borta mot BorĂ„s med 5–8 och Ă€r inte lĂ€ngre obesegrat i ligan.

AFC futsal Äkte under lördagen pÄ sin första förlust pÄ över tvÄ Är nÀr BorÄs vann med 8-5.

Futsal2019-11-16 17:46

Det började annars bra för AFC i BorĂ„shallen nĂ€r nyligen landslagsuttagne Ayoub Abassi gav gĂ€sterna ledningen knappt tio minuter in i matchen.

Men hemmalaget skulle se till att ta en jĂ€rngrepp om matchen redan innan halvtidsvilan. Bara minuten efter AFC:s 0–1 kom bĂ„de kvittering och ledningsmĂ„l genom BorĂ„s Hassan Najafi. Men det stannade inte dĂ€r.

NĂ€r halvtidsvisslan ljöd hade hemmalaget snott Ă„t sig en 5–1-ledning, nĂ„got som skulle visa sig bli svĂ„rslagen.

AFC:s Oliver MĂ€ntykorpi mĂ„lade tvĂ„ gĂ„nger om i den andra halvleken men BorĂ„sledningen var för stor att hĂ€mta in. Matchen slutade 8–5 till hemmalaget efter att Robin Zolfagary och Rami Oraha hittat nĂ€tet för Eskilstunalaget.

Förlusten Ă€r AFC:s första pĂ„ över tvĂ„ Ă„r och efter fem raka vinster i Ă„rets Futsalliga tog det alltsĂ„ stopp. NĂ€sta vecka vĂ€ntar ett stekhett derby mot StrĂ€ngnĂ€s, i skrivande stund ett möte mellan ettan och tvĂ„an i tabellen.

SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!