Under tisdagen publicerade Sportbladet uppgifter om att flera spelare i AFC berättar om kränkande behandling från tränarteamet och klubbledningen. Spelare som Sportbladet pratat med – men som vill vara anonyma – vittnar om mobbning och utfrysning. Det ska handla om bland annat personangrepp.

– Du kom hit förra året som ett socialfall. Du drar ner stämningen. Vill du inte vara här kan du gå, ska Miljanovic bland annat ha sagt för att kort därpå kalla spelarens pappa för ”en skitstövel”.

Miljanovic själv förnekar att någon form av mobbning ska ha pågått.

– Det stämmer absolut inte. Det har uppstått diskussioner med spelare och vi har inte haft samma åsikter. Det är ganska normalt, säger han till Sportbladet.

En av spelarna vittnar också om att han fått utstå hot och provokationer för att lämna klubben.

– Jag respekterar att en tränare satsar på andra spelare. Men då bör man föra en dialog om hur man går vidare på bästa möjliga sätt. Jag har fått utstå personangrepp, indirekta hot och provokationer för att jag ska lämna. Det har gått för långt, ingen människa förtjänar att bli behandlad på det sättet, säger spelaren.

Miljanovic säger att det känns som att spelarna försöker skada klubben med sina vittnesmål.

– Det är mycket möjligt. De är vuxna människor och får stå för vad de säger och gör. Vi som klubb fortsätter att sköta våra arbetsplikter gentemot de spelarna, säger han till Sportbladet.