Insändare Syftet med kravet på tillstånd för att tigga är att byråkratisera och försvåra, säger Jimmy Jansson, kommunalråd i Eskilstuna (S) till TT. Att tigga är fel sätt att försörja sig på, anser Jansson.

– Jag tror inte som socialdemokrat på att människor ska stå på sina bara knän och be om pengar. Det var därför socialdemokratin kom till, och vi ska inte ha det så, säger han till nyhetsbyrån.

Det har rått en del oklarheter kring hur tillståndet ska fungera i praktiken och Jansson hoppas att polisen kommer att tolka den nya regeln som att tiggare behöver ett nytt tillstånd varje dag.

För det första Jimmy Jansson att tigga är fel sett att försörja sig säger du det kan jag köpa men då skulle du ha gått ut och erbjudit dom arbete i stället någonstans har du missat hela poängen med socialdemokratin. Du gömmer dig bakom socialdemokratin men du är nog ingen riktig socialdemokrat utan väldigt mycket blå som en stor del av socialdemokratin de senaste 30 åren. Att tigga är fel sätt att försörja sig på? Ja de borde ha vett att svälta ihjäl i stället.