Insändare Höstterminen har precis börjat och förväntansfulla elever, föräldrar och pedagoger ser fram emot en lärorik hösttermin. Det här kan bli en termin där eleverna längtar till nästkommande dag, i hopp om allt de ska få lära sig och utforska. Det är ett lärande som kan och ska ske i klassrummet, på rasten, i matkön och sist men inte minst på fritids.

Lärandet blir verklighet om Nyköpings skolledare satsar på oss medarbetare, om de lyssnar på våra förslag, ser de möjligheter vi ser istället för hinder. Om de istället såg morgondagens elever som vår gemensamma framtid, där varje elev oavsett bakgrund får chans att nå sin fulla potential kan vi lyckas. Men en del är bakbundna av vinstkrav andra av sparkrav, en del är kommunala andra är privata och några är nog helt enkelt bara obstinata.

Så skolledare, till hösten så finns vi där ute, oavsett vad, med målet att ge eleverna en ljusare syn på framtiden och en förståelse för alla individers olikheter. För vi inom skolan är inte bara lärare, vi är elevassistenter, fritidspedagoger, barnskötare, måltidsbiträden och många fler. En del av oss är yngre andra är äldre, en del har lång utbildning, andra har ingen utbildning, några gillar att leka andra att lyssna.

Men, vi förenas oavsett huvudman och yrkestitel, vi förenas i viljan att alla elever ska längta och må bra hela dagen, terminen och året. Så glöm inte bort oss, och visst, att lyssna, det kanske inte kostar så mycket?

Skol- och fritidspersonal