Bygg en rondell i Hammarbykorset - NU

Insändare2019-10-12 05:05
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Under vecka 40 påbörjade Trafikverket sitt arbete för att öka trafiksäkerheten i den olycksdrabbade korsningen Hammarbyvägen/Mälarvägen i Eskilstuna. Vad jag förstår kommer endast en smärre åtgärd med anläggning av refuger i korsningen att genomföras nu eftersom det saknas medel till att göra en cirkulationsplats vid denna korsning.

Enligt uppgift från Trafikverket ska de om cirka tre år anlägga en cirkulationsplats för att öka trafiksäkerheten. Så nu spenderar man x antal miljoner på att anlägga provisoriska refuger i avvaktan på att nya ekonomiska medel finns.

En direkt fråga både till Trafikverket och till Eskilstuna kommun: Varför tar inte Trafikverket kontakt med Eskilstuna kommun och frågar om kommunen kan förskottera kostnaderna till byggandet av en cirkulationsplats?  Varför erbjuder inte Eskilstuna kommun ett lån till Trafikverket för att anlägga en trafiksäkerhetshöjande cirkulationsplats vid denna korsning? Värnandet om människors liv och hälsa måste väga tyngre än byråkratiska regler.