Ändra parkeringförbudstiden

Insändarskribenten menar att kommunen ska visa sunt förnuft och ändra parkeringförbudstiden i Eskilstuna till 3,5 månader istället för 6 månader.

Insändarskribenten menar att kommunen ska visa sunt förnuft och ändra parkeringförbudstiden i Eskilstuna till 3,5 månader istället för 6 månader.

Foto: Tomas Oneborg / SvD / TT

Insändare2019-12-05 05:30
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Från 15/10 till och med 15/4  är det parkeringsförbud i Eskilstuna på vissa gator olika dagar. I våra kvarter är det på vardagar. Det är 15-30 parkeringar som försvinner.

Upphäv den absurda långa tiden när det är parkeringsförbud. Det skapar onödig irritation och försvårar bara för bilister. Även de snöfria gatorna sätter parkeringsbolaget in tunga resurser och jagar framgångsrikt bilister i veckor.

Upprepade gånger har det  noteras att när det finns snö och fritt från bilar kommer inte snöröjningen och gör sitt jobb på de avstängda gatorna. Inte lätt att parkera, för i Munktellområdet kom politiker på att ta bort nya etablerade parkeringar och ersätta med barnstugor.

Klimatet blir varmare säger Greta och stödjer sig på vetenskapen medan det verkar som parkeringansvariga  tror på kyla och snöfall under de metrologiskt snöfria tiderna. Visa sunt förnuft och ändra parkeringförbudstiden i stan till 3,5 månader istället för 6 månader.

Det är rimligare att ha perioden 1 december till och med 15 mars. När det är snöfritt är det även ett orimligt beteende att jaga bilister på gatorna. Verka istället för att underlätta och samverka med bilister.