Ingen direktbuss mellan Flen och Strängnäs

En direktbuss mellan Flen och Strängnäs har varit uppe på förslag hos kommunstyrelsen. Kommunstyrelsen föreslår att avslå förslaget eftersom det inte kommer ge någon vinst för resenärerna.

Busshållsplats.

Busshållsplats.

Foto: Magnus Andersson/TT

Flens kommun2019-10-23 06:22

Ett medborgarförslag om en direktbuss mellan Flen och Strängnäs har skickats in till kommunstyrelsen. Bussen verkar inte blir av då kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunfullmäktige ska avslå förslaget.  Anledningen till att arbetsutskottet tycker att förslaget bör avslås är att dem inte anser att det är tillräckligt många som reser mellan sträckorna. 

I dagsläget går det bussar mellan orterna men resenärerna får byta buss i Eskilstuna eller Malmköping, och ibland flera gånger. Kollektivtrafiken mellan orterna tar mist en och en halv timme,  men kan ibland beroende på vilken tidspunkt som resenären åker sträcka sig upp till tre timmar.

– Jag håller med om att det är en lång restid idag, men det är svårt för vi måste ha ett bra underlag innan vi kan sätta in nya vägsträckor, säger Emelie Palmberg infrastrukturstrateg på kommunförvaltningen i Flen.

Direktbussen ska enligt medborgarförslaget underlätta för studenter som vill studera på annan ort och även ge arbetande ett miljövänligare sätt att ta sig till jobbet.  

– Vi föreslår att förslaget ska avslås eftersom vi just nu håller på att bygga om riskväg 55. Det ska vara säkert för resenärerna att åka och vi hoppas att de ska bli bättre underlag på vägsträckan i framtiden. Men vi kommer att ha förslaget kvar och eventuellt ta upp det igen när riksväg 55 är färdig, säger Emelie Palmberg.

Sträcka Flen – Strängnäs

Ca 52 kilometer (Riksväg 55)

Bilväg:47 min

Kollektivt: 1.30-3h (Byte i Eskilstuna eller Malmköping)

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!