100-Ärsjubileum för Flens kyrkokör

Flens kyrkokör har aktiva i 100 Är, nÄgot som kommer att firas med jubileumskonsert.

Medlemmarna i Flens kyrkokör.

Medlemmarna i Flens kyrkokör.

Foto: Privat

Flens kommun2019-10-16 08:35

Flens kyrkokör har funnits i 100 Ă„r och de har hela Ă„ret firat sitt jubileum med flera konserter och framtrĂ€danden. Kören har bland annat haft en kĂ€rlekskonsert, deltagit i Nationaldagsfirandet och nu i november mĂ„nad ska man delta i Seniorsoffan. 

Totalt bestĂ„r kören av 20 medlemmar som aktivt jobbar med att följa Ă„rets vĂ€xlingar. Kören Ă€r ocksĂ„ med och uppmĂ€rksammar alla kyrkans högtider och har alltid en inriktning med att fĂ„ med nĂ„gon ny sĂ„ng med i programmet. Bland annat sjunger kören sĂ„nger av Py BĂ€ckman, Ted GĂ€rdestad och Lasse Berghagen. 

Hur kÀnns det att kören firar 100 Är?
– Jag tycker det Ă€r fantastiskt att fĂ„ vara med i kören nĂ€r vi firar 100 Ă„r. Det Ă€r lite extra, hĂ€nder ju inte sĂ„ ofta! Och jag blir glad av att sjunga, sĂ€ger Gun- Britt Solberg som Ă€r en aktiv körmedlem. 

I kören finns det medlemmar som varit aktiva i över 30 Ă„r och kören trĂ€ffas varje torsdag för att öva inför de olika högtiderna. Det Ă€r blandad Ă„lder pĂ„ körmedlemmarna och mĂ„nga har anslutit sig till kören för att de upplevt sorg eller svĂ„righeter i livet. 

– Jag började i kören nĂ€r jag drabbades av en livssorg och dĂ„ upptĂ€ckte jag tidigt att jag mĂ„dde bra av att sjunga. Kören vĂ€lkomnade mig med öppna armar och jag vet att jag inte Ă€r ensam om att kĂ€nna sĂ„ hĂ€r, sĂ€ger Gun- Britt Solberg.  

Flens kyrkokör kommer ha sin jubileumskonsert lördagen den 19 oktober. Konserten kommer att bjuda pĂ„ bland annat klassiska verk och den Nicaraguanska bondemĂ€ssan. Till konserten har tidigare aktiva medlemmar inbjudits.

Karta: Flen
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!
LĂ€s mer om