Sverigedemokraterna kräver en rustad ridskola

Nu vill Sverigedemokraterna att kommunfastigheter tar över ansvaret för den eftersatta ridanläggningen vid Ekeby ridskola.

Första stegen mot en bättre skött rtdanläggning?

Första stegen mot en bättre skött rtdanläggning?

Foto: Anders Nilsson

Ridsport2019-11-07 18:59

Förslaget som SD skickar in i formen av ett nämndinitiativ skickades till kommunstyrelsen tidigare i veckan, och kommer som en reaktion efter ett besök och en rundvandring på ridanläggningen i Ekeby.

Bland annat pekar man på att omklädningsrummet dömts ut och det betyder att varken duschar eller omklädning fungerar i dag. Personalutrymmet består av en utdömd byggbod och brandlarmet som finns på området är inte kopplat till räddningstjänsten, konstaterar man också.

Sverigedemokraterna i Eskilstuna med Charlott Elf, Kim Fredriksson och Mikael Nygren i spetsen föreslår att kommunstyrelsen ser till att ansvaret för ridanläggningen lyfts från Eskilstunaortens ryttarförening och i stället blir kommunfastigheters ansvar.

Ordförande i Eskilstunaortens ryttarförening, Birgitta Ehrenström,  är positiv till idén och samtidigt plågsamt medveten om att det är mycket som är eftersatt i anläggningen, och att väldigt lite gjorts de senaste 40 åren för att hålla efter standarden:

– Som jag uppfattar saken så är det många partier i dag som visar att de är medvetna om tillståndet på byggnaderna och då får vi snart till den där dialogen som är nödvändig, tror jag.

Bara att få till värme och ventilation i byggnaderna förväntas kosta 4,5 miljon och det måste vara en kostnad som fastighetsägaren tar hand om, menar man från föreningens sida.

– Det verkar som om kommunfastigheter och ridanläggningen i Vilsta fungerar väldigt bra. Vi hoppas förstås på en liknande lösning i Ekeby.

SD föreslår att kommunfastigheter tar över skötseln av Ekebys eftersatta ridanläggning.
SD föreslår att kommunfastigheter tar över skötseln av Ekebys eftersatta ridanläggning.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!