Polisen ska söka med robot och specialhundar

Polisen tänker ta in en dykrobot och hundar med speciella kompetenser i sökandet efter försvunne John Backman, 18.

Polisen tänker ta in en dykrobot och speciella hundar i sökandet efter John Backman, säger polisen Peter Göransson.

Polisen tänker ta in en dykrobot och speciella hundar i sökandet efter John Backman, säger polisen Peter Göransson.

Foto: Roger Culmsee

Eskilstuna kommun2019-10-14 15:25

–  Vi planerar en del olika insatser i centrum, säger Peter Göransson, kommissarie och gruppchef inom polisens utredningsenhet i Katrineholm i en kommentar till John Backmans försvinnande.

Både organisationen FIKK och Missing People är engagerade i det fysiska sökandet i och runtomkring Eskilstuna efter John Backman 18 som försvann i samband med en studentfest på onsdagen.

Också polisen är engagerad, även om polisen inte arbetar på samma sätt som de övriga organisationerna, förklarar Peter Göransson.

–  Vi är inte ute med några enheter på det sättet, utan kommer in med våra kompetenser tillsammans med räddningstjänsten till exempel. Och vi planerar insatser i centrum, säger han.

När då?

–  I närtid kommer det att ske. Men exakt när berättar vi först för anhöriga i så fall, säger Peter Göransson som inte vill berätta alla detaljer i media.

Enligt Peter Göransson ska vissa av de insatser som polisen planerar handla om att man ska söka i vattendrag och till sin hjälp ska man ha en speciell dykrobot.

–  Vi ska också ta in hundar med speciella kompetenser, säger Peter Göransson.

Enligt Göransson har man inga nya spår efter John Backman, utan de spår som finns kommer från tiden för försvinnandet som redovisats tidigare.

Kan du säga exakt var de spåren slutade?

–  Nej. I de centrala delarna av Eskilstuna.

Ni har tidigare sagt att det inte finns några brottsmisstankar när det gäller John Backmans försvinnande. Gäller det fortfarande?

–  Det finns inga brottsmisstankar i nuläget.

Karta: Eskilstuna centrum
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!