Nattklubben: Har tittat igenom våra rutiner

Ordningsvakter på Biff grill och bar var troligen de sista som såg John Backman vid liv. "Vi har ifrågasatt oss själva och undrat om vi gjort något fel, men fått besked från polisen att vi inte hade kunnat göra något annat", säger restaurangägaren Mats Andersson.

Mats Andersson driver Biff grill och bar samt Gränden.

Mats Andersson driver Biff grill och bar samt Gränden.

Foto: Arkivfoto

Eskilstuna kommun2019-11-16 07:10

John Backman nekades inträdde till nattklubben Biff grill och bar och lämnade därefter platsen ensam vid 23-tiden den 9 oktober. 

En vecka senare hittades den 18-årige studenten död i Eskilstunaån.

Och med en månads distans till händelsen har Biff grill och bar gjort en intern utredning och rådfrågat polisen om sitt agerande den berörda festkvällen.

– Hela händelsen är så tragisk och dessutom att vi troligen aldrig kommer att få veta exakt vad som hände. Han var här med några kompisar men blev avvisad att komma in. Vi har lämnat över all fakta till polisen och  ifrågasatt oss själva och undrat om vi gjort något fel, men fått besked från polisen att vi inte hade kunnat göra något annat, säger ägaren Mats Andersson och fortsätter:

– Vi har tittat igenom våra rutiner. För det är klart att vi undrat om vi hade kunnat göra något annorlunda? För den bedömningen som gjordes där och då var att han kunde ta hand om sig själv när han var här.

Annars hade vakten ringt polisen, allt enligt krogen rutiner.

Hur har vakten som avvisade John mått? 

– Jag har inte hört något mer än att alla har varit väldigt fundersamma och tagit kontakt med polisen för att fråga om vi ska agera annorlunda. Sedan har den berörde vakten själv varit i kontakt med polisen och berättat om kvällen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!