Husägaren om branden: "Tänkte släcka själv"

En brand i ett garage spärrade av ett helt område i Hällby. Nu berättar mannen som skötte om huset om sin skräckmorgon. "Det var en granne som höll på att slå in dörren för att väcka mig", säger han.

En brand i ett garage tvingade polis och räddningstjänst att spärra av ett 100 meter stort område i Hällbybrunn under onsdagsmorgonen.

En brand i ett garage tvingade polis och räddningstjänst att spärra av ett 100 meter stort område i Hällbybrunn under onsdagsmorgonen.

Foto: Martin Tolén

Eskilstuna2019-10-09 10:50

Mannen, som är i 70-årsåldern, skötte om huset åt sin son som är på semester.

Och det var vid 06-tiden i morse som mannen väcktes av en granne då branden hade startat i ett fristående garage på tomten i anslutning till villan där han bor. 

– Jag vet inte hur det har börjat. Det är ett typ av pannrum, så det kan vara det som startat branden, annars vet jag inte och vill egentligen inte spekulera, säger mannen, som vill vara anonym, och fortsätter:

– Det var en granne som höll på att slå in dörren för att väcka mig. Han bankade på utav bara fan och sa att det var larmat till räddningstjänsten. 

Hur fullt utvecklad var branden?

– När jag kom ut var det redan en granne där och bevakade branden. Men jag var lite inne på att hämta en slang och släcka branden själv så mycket som det bara gick. Jag har varit med om bränder förut när man svetsat och hållit på. Man lyckas ofta för det händer ju ibland att det tar sig om man svetsar och så vidare. Men det har inte svetsats något nu, så det är inte det som ligger bakom branden.

Hur mår du i det här?

– Det är väl som det är. Jag är en rätt lugn person. Det är klart att det är åt helvete, men vad ska jag göra åt det? 

Garaget står drygt tio meter från själva huset mitt i ett bostadsområde i Hällbybrunn och klarade sig utan skador. 

I garaget fanns en äldre bil samt verktyg som totalförstörts i branden.  

– Alla de där gamla bilarna är värda pengar. Men det var ingen personlig värdesak egentligen, jag brukar mest göra i ordning sådana där bilar och sälja vidare. Men sådana där specialmodeller på bilar går ju mest upp i pris, så det är tråkigt. 

Flera boende i området tvingades evakuera sina hus.
Flera boende i området tvingades evakuera sina hus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!