Farlig korsning måste åtgärdas

Gör något nu istället för med grova penseldrag gömma er bakom byråkratiska formuleringar och innan någon förgås! Skriver insändarskribenten om korsningen 
väg 55/900 mot Härad. På bilden trafikpolis Tobias Jöhnemark .

Gör något nu istället för med grova penseldrag gömma er bakom byråkratiska formuleringar och innan någon förgås! Skriver insändarskribenten om korsningen väg 55/900 mot Härad. På bilden trafikpolis Tobias Jöhnemark .

Foto: Åsa Wallin, Anders Nilsson (arkivbilder)

Insändare2020-09-11 05:32
Det här är en insändare. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Angående nyhetsartikeln "Häradsbor ber om rondell: "Korsningen är superläskig" publicerad 2/9.

Onödigt farlig in och utfart riksväg 90 och länsväg 55. Det verklighetsfrämmande och byråkratiska genmälet från Trafikverket respektive polisen att det är ”för lite trafik” respektive trafikregler skall övervakas eliminerar inte den uppenbara kollisionsrisken. Inte heller förbättrar det flytet på länsväg 55.

Den som lever i verkligheten vet att långsamgående fordon, ofta traktorekipage, cyklister men även kollektivtrafik är hänvisade att använda denna farliga korsning som är farlig när man skall österut och dessutom orsakar trafikstörningar
på väg 55. Detta är enkelt att förbättra avsevärt med enkla medel göra en avåkningsfil västerifrån -likaså en joint fil österut så man hinner över och 55:an trafiken flyter. Lite mer komplicerat och mer pengar.

Trafikstockning på grund av att avkörningsfil saknas orsakade en lastbilskrock alldeles nyligen och alla som tvingas ta den här sträckningen har varje gång hjärtat i halsgropen.

Gör något nu istället för med grova penseldrag gömma er bakom byråkratiska formuleringar och innan någon förgås!