Att utse mÀnniskor som syndabockar löser inte problemet

Problem Àr till för att lösas. Det sker inte genom att trigga varandra och utse andra mÀnniskor som syndabockar, skriver signaturen "A Liljeholm".

Problem Àr till för att lösas. Det sker inte genom att trigga varandra och utse andra mÀnniskor som syndabockar, skriver signaturen "A Liljeholm".

Foto: Magnus Andersson/TT

InsÀndare2022-10-03 07:30
Det hĂ€r Ă€r en insĂ€ndare. Åsikterna i texten Ă€r skribentens egna.

Replik pĂ„ insĂ€ndaren, undertecknad "Det tycker Bengt Wahlström" publicerad den 29 september. 

En till som inte har klivit ur sandlÄdan. Vad Àr det som gör att oftast mÀn försöker vara lustiga och gÀrna leker med namn "Ynkeman"? Vad vill du sjÀlv bli kallad?

Det mest "klÀdsamma" Àr om Sverigedemokraterna byter partinamn till nÀsta val. Var finns demokraterna i ett frÀmlingsfientligt parti? Vilka partier vill bli granskade av journalister, nÀr de finns med i brottsligan?

De flesta av sveriges röstberĂ€ttigade 79,46 procent Ă€r tacksamma över att Sverigedemokraterna enbart fick 20,54 procent i valet 2022. Vill Herr Wahlström diskutera "att fĂ„ upp det sjunkande skeppet Sverige till ytan..." Kan vi alla börja med att ta bort skygglapparna, för allt Ă€r inte svart eller vitt i det svenska samhĂ€llet. Men med frĂ€mlingsfientliga partier i regeringen kommer vi att se fler sjunkande skepp med hĂ„l i skrovet. Genomförs sĂ€nkta skatter blir efterdyningarna mindre statsfinanser. 

Problem Àr till för att lösas. Det sker inte genom att trigga varandra och utse andra mÀnniskor som syndabockar eller hackkycklingar. Av hela mitt brustna hjÀrta önskar jag att de mÀnniskor som flyr frÄn krig, naturkatastrofer och förföljelse och som möter döden pÄ Medelhavet fÄr vila i frid.