Till minne Sammetsrösten i Smedbälgarna har tystnat för gott. I en ålder av 85 år har Ejnar Madsen, Skiftinge Eskilstuna avlidit, efterlämnande barn med familjer.

Ejnar Madsen, av många kallad ”Dansken” på grund av sin härkomst, trakterade såväl gitarr som elbas men gjorde inom Eskilstuna Dragspelsklubb Smedbälgarna också sin stämma väl hörd. Han hade nämligen en melodiös röst och en fantastisk diktion. Kanske var det senare för att undvika det ”grötiga” som så många av oss förknippar med broderlandets språk. Eller var det måhända och troligare hans stora respekt för textförfattarnas mödor. Alltnog var det många som menade att hans röst var att likna vid Dean Martins, den amerikanska storsångaren med italienskt påbrå.

Ejnar var under många år Smedbälgarnas sångare vid olika evenemang som exempelvis Smédraget i Vilsta och Dragspelsfrossan i Strängnäs, för att inte tala om alla interna klubbfester i en glatt medsjungande gemenskap. Men för en genuin speleman räckte förstås inte det utan Ejnar var också med i Flens dragspelklubb och fyllde ut med sitt gitarrackompanjemang och sitt glada grin. För gott humör visade Ejnar alltid. Ett vänligt ord, en kram, ett skämt och ett skratt fanns alltid på lut.

Artikelbild

| Einar Madsen

Lite tystare blir det framöver under våra spelövningar men säkerligen har änglakören nu fått en rejäl förstärkning.